Alla har vi ett drömhus!

Alla har vi ett drömhus!

3394634-fonsterAllt fler stockholmare drömmer om att ta sitt pick och pack för att lämna storstaden bakom sig och flytta ut på landet. För sanningen är att det vanligaste drömhuset är ett rödmålat torp med vita knutar.

Förr var den stora drömmen en lägenhet mitt i storstadens hjärta men i år har trenden vänt och fler och fler väljer att lämna storstaden bakom sig. Något som är en tydlig indikation på detta är att de mest klickade husen på bostadsannonsören Hemnet är av den klassiska lantliga stilen så som exempelvis röda hus med vita knutar beläget ute på landet. Dock är det många som inte har möjlighet att flytta av den enkla anledningen att de inte har tillräckligt med finansiella medel för att ha råd med en omlokalisering. En annan anledning är även att många som försökt att låna pengar till ett nytt boende blivit nekade att få bolån på grund av gamla betalningsanmärkningar som finns kvar i deras kreditregister. Men ett tips för dem är att vända sig till en alternativ lånegivare som Bluestep AB där betalningsanmärkningar kan förbises utan problem.

Att tänka på

Det viktigaste när man letar efter sitt drömhus är att inte ha för höga krav på utseende och husets omgivning. Ett tips är att försöka se huset för dess potential och inte enbart se till huset så som det är i sitt befintliga skick eftersom en renovering kan komma att bli nyckeln till att göra huset till det hus man drömt om. Se dock upp med att köpa alltför förfallna hus och var noga med att en besiktning och energideklaration gjorts av huset innan man skriver på papper och lägger handpenningen på det hus man planerar att köpa. Anledningen till att man ska göra detta innan köpet är för att vid eventuella fel på huset så är det säljarens ansvar att ombesörja detta innan en försäljning sker men om pengar byter hand så avskrivs denna skyldighet.