Anlita murare för att fixa trädgården

Anlita murare för att fixa trädgården

För dig som funderar på hur du kan renovera sommarstugan är tipset att ta en närmare titt på tomten. Att göra om utomhus gör stor skillnad för hela sommarstället. Vackra murar med både ett estetiskt och funktionellt syfte är ett tips.

Du bör låta en professionell murare ta sig an murbyggandet. Det kräver nämligen erfarenhet och precision. Här får du lära dig mer om hur murar skapar stämning på tomten.

Professionell murare

Oavsett vilken mur du önskar bygga är det alltid en fördel att låta en erfaren murare ta sig an jobbet. För dig som bor i eller i närheten av Stockholm är den här sidan https://www.murarestockholm.se/ ett tips för dig som vill anlita en duktig murare. Där hittar du yrkesskickliga murare som har stor vana av att bygga alla typer av murar.

Mureri är ett krävande och tekniskt jobb, vilket också går att läsa om på Arbetsförmedlingens hemsida:

”Byggteknik och material har förändrats, men murarens hantverksskicklighet består.”

Att resa en mur ger snabbt din trädgård ett nytt utseende, men se alltså till att rätt person gör det!

Fristående mur

Du kan egentligen jämföra en fristående mur med ett staket eftersom du kan se murens båda sidor. Därför blir också den här typen av mur ett fint inslag runt din sommarstuga. Muren skapar olika sektioner i trädgården och den kan med fördel användas som en slags insynsskydd. Samtidigt är den också en vacker detalj och inte minst om du väljer klassisk natursten som smälter fint in i en idyllisk sommarmiljö.

Stödmuren reser du med en av sidorna mot ett jordunderlag och den passar utmärkt för att skapa en harmonisk tomt utan för mycket nivåskillnad. Den här muren är också fin att ha på mindre tomter i naturnära läge.