Att göra en regnig dag

Att göra en regnig dag

Regnet faller ner från himlen och dagen i sommarstugan känns förstörd. Men deppa inte, det finns många roliga aktiviteter man kan sysselsätta sig med en regnig dag.

199460-rain-background

Vi vet ju alla att sommaren inte alltid bjuder på toppenväder. Det kan vara svårt att veta vad man ska hitta på i sommarstugan när solen inte skiner och man inte kan åka och bada eller göra något annat kul utomhus. Ofta har man inte heller alla de grejer som man brukar sysselsätta sig med hemma, på landet. Men det finns faktiskt en del roliga saker man kan hitta på under de regniga dagarna.

Gå på bio, museum eller annan inomhusaktivitet

Är man inte helt isolerad på en ö eller liknande, har man förmodligen någon typ av museum, biograf eller annan inomhusaktivitet i närheten. Det går faktiskt oftast flest filmer på bio på somrarna, så är man ute efter att se en bra film bör det inte var speciellt svårt att hitta någon som faller en i smaken. De flesta sommarstugor har ändå en TV så om en biograf inte finns i närheten kan man istället sätta på en skön rulle hemma. Räknar man med att få regn i många dagar framöver kanske man istället kan titta på en hel TV-serie, då får man många timmars nöje. Läs mer.

Läs en bok och baka en kaka

Finns det något som är mysigare än att krypa upp i soffan eller sängen med en varm kopp te och en bra bok under en regnig dag? Har man dessutom en spännande bok kan hela dagen bara flyga förbi utan att man knappt märkt det. Vad som kan göra bokstunden ännu trevligare är om man kan äta något gott när man läser. En utmärkt regnig-dag-syssla är att baka något. Det behöver inte vara något svårt om man inte känner att orken och kunskaperna finns där.

Har man tillgång till ett sällskapsspel eller ett tv-spel är det den perfekta sysslan om man är flera stycken som har tråkigt.