Bilen, cykeln och friheten

Bilen, cykeln och friheten

Om du vill bo på landet behöver du tänka igenom hur du ska transportera dig. Det är klokt att införskaffa både eget körkort, bil och cykel.

För många är livet på landet synonymt med frihet, närhet till naturen, trädgård och en gemytlig bya-gemenskap. Men för att landsbygden ska leva behöver de boende kunna transportera sig både inom en by, och mellan by och stad. Om du bor på landet har du inte alltid möjlighet att åka kollektivt till jobb eller affär. Då kan det vara klokt att investera i andra transportmedel såsom en ordentlig cykel eller en bra miljöbil.

”Om du bor på landet behöver du ha ett självständigt tankesätt och även kunna transportera dig själv vid behov.”

Bilen – den stora friheten

Det är inte bara livet på landet som är synonymt med frihet, även bilen. Om du önskar flytta till en by eller kunna bo kvar i en by, bör du skaffa dig körkort. Om det går kommunala bussar brukar de främst gå på vardagar och vid arbetstider – om det ens går en buss. Det kan också vara så att en busslinje kan dras in om det inte finns nog många passagerare. Om du bor på landet behöver du ha ett självständigt tankesätt och även kunna transportera dig själv vid behov. De flesta hus på landet har också en rejäl uppfart, där flera bilar brukar kunna få plats.

Cykel – den billiga friheten

Om du bor närmare ett samhälle kan du överväga att köpa en bra cykel och använda den som transportmedel. För en boende på landet är det klokast att ha både en bil och en cykel. En bra cykel ger både motion och är miljövänlig – både du och naturen mår bra av den. Men i vintertider kan det vara både skönt och nödvändigt att ha eget körkort och egen bil.