Bygg altan vid sommarstugan

Bygg altan vid sommarstugan

Planer på att bygga en altan i anslutning till sommarstugan? Då finns det några saker att tänka på för att skapa en riktig mysfaktor och en plats att spendera tid på såväl dagtid som till kvällen. Här är några tips.

https://wernamodesign.se/ kan du hitta inspiration till att bygga den bästa altanen i grannskapet och även sätta dit räcken och spaljéer för att skapa en intim och avskild känsla. Men det finns fler saker än så att tänka på när det kommer till att skapa en uteplats som du vill spendera tid på. Som tur är behöver man inte längre bygglov för själva altanbygget, så där är det bara att börja bygga – och lägga all fokus på att inreda altanen!

”En pergola eller en segelduk i taket gör mycket för den ombonade känslan. En fin, hög spaljé eller staketvägg ger insynsskydd, vindskydd och en extra vägg att möblera längs och hänga hyllor, växter – eller varför inte tavlor – på. Och glöm inte golvet, ta hand om ditt golv så blir det både finare och härligare för fötterna. På en skyddad yta kan vackra klinkers lyfta utrymmet många snäpp.”  läs fler tips här.

Högsäsong för altanbyggen – men glöm inte att plantera!

Vid den här tiden på året, när solen kommer tillbaka och vi får ledigt över påsken, så är det mångas byggsug som sätter igång. Och det har gjort att det är många som planerar att just slå på stort med altanbyggen. Men glöm inte att det också är hög tid att börja planera alla grödor du är sugen att njuta av under sommaren. I tidningen Allt om trädgård tipsar till exempel om massor av olika superfoods som du kan odla – och dom tipsar om hur du planterar dem och hur du ska servera dem. Så varför inte skapa ett trädgårdsland? Passar perfekt att ha på sommarstället.