Bygg egna utemöbler

Bygg egna utemöbler

Varför gå och inhandla dyra möbler till sommarstugan eller uteplatsen bara för att de säger sig vara trendiga? Bygg istället dina egna utemöbler med inköpt virke och snickra som en riktig kräsen hemmasnickare. Med olika verktyg får du till en dröm-uteplats.

Har du bara brädor och rätt virke samt verktygen som krävs så kan du snickra ihop dina egna möbler själv eller med familjen. Med frässtål från Sandbergs Järn eller här på https://sandbergsjarn.se/produkter/maskintillbehor/frastillbehor/frasstal/ kan du bygga riktigt fina möbler som är unika i sitt slag. Du kan göra coola vinklar och skära till i olika material för en fantastisk form.

tygbeklädda stolar och ett bordEgentillverkade möbler en trend

Det har börjat gå en trend i att göra sina egna möbler för hand. Den gamla tidens möbelsnickare tillverkade riktigt slittåliga möbler som kunde hålla i generationer. Idag är det mesta slit och släng när konsumtionen går på högvarv och mer och mer prylar tillverkas på löpande band. Varför inte sätta stopp för det och gå emot strömmen. Det är det som många börjar tänka till mer kring, och du kan bli en av dessa. Följ den nya men snabbt växande trenden att göra dina egna möbler.

Unikhet i möblemanget

Egna möbler är fantastiska eftersom du kan göra dem precis efter eget huvud och kreativitet. Säg adjö till raka linjer, stoppning och precisa mått som i möbelkedjorna. Här kan du gå all crazy och göra en möbel som skulle få mässbesökarna på möbelmässan i Älvsjö att tappa hakan.

Du kan även plocka isär gamla möbler och ta tillvara på delar som du normalt hade tänkt att slänga. Detta är ett hållbart alternativ. Ta även tillvara på kläder att ha som möbelbeklädnad istället för att gå till tippen. Mycket av gamla saker kan bli nya och du kan bygga det precis som du vill!