Den svenska sommaren

Den svenska sommaren

Den svenska sommaren är som en opålitlig vän man gärna vill leka med men vet inte vilket humör hen är på. Och på senare tid har humörsvängningarna blossat upp än mer.

”Mest regn. Och lite sol. Men ingen värmebölja så långt ögat kan nå. Trist, kanske. Men också precis som vanligt. ”Det här vad svensk sommar brukar bjuda på” (läs mer)

Ja, detta är ett citat från en artikel i Dn.se från ett uttalande av en person på SMHI för några år sedan och ett utdrag som många av oss inte riktigt känner igen. För alla vet vi ju att sommaren som precis var, kom med otroliga värmeböljor. Och är man orolig kan man få hjälp från safecast med att spå vad det ska bli för väder.

Ingen kommer ihåg det vanliga

Ibland måste man tänka till när man ska fundera på vad man åt i förrgår eller vad man gjorde. Men om det var något speciellt som hände så vet man det direkt. För vem är det som minns det vanliga? Då det är det lite mer händelserika sakerna i livet som sätter spår och skapar intressanta samtalsämnen. Visst kan vi bli bittra när vi ser att temperaturen sjunker eller att det kommer att regna hela nästa vecka. Men då kanske man istället borde vända på det och tänka på vad för spännande saker man kan göra istället och inte bli nedstämd i förväg. För hur vill vi egentligen leva våra liv?