Drömhus från 1912

Drömhus från 1912

Ett missionshus från 1917 rustades upp och blev familjens drömhus. En inspirerande historia om hur ett hus som kändes föråldrat fick nytt liv med hjälp av lite renovering.

Det handlar om familjen Siljedahl/Lindström som man skriver om i denna artikel från Expressens Leva & Bo. Huset som de nu bor i var mycket slitet och gammalt när de för första gången var och tittade på det, men med lite hårt arbete fick de snart till exakt det som de ville ha. Det gamla köket är i stort sett bevarat utöver att de har uppdaterats med de senaste vitvarorna. Det golv som huset har ser ut att vara lika gammalt som huset, men det är faktiskt endast en illusion. Sanningen är att de la ett nytt golv på det gamla, ett golv som hade känslan av att vara gammalt men som man har fräschat upp.Och ett massivt trägolv ger effekt, någonting en kan välja att ha oavsett om man bor på landet eller i en lägenhet i stan.

Det är ju dock inte det lättaste att veta när ett golv är  värt att renovera och när en behöver köpa nytt som familjen Siljedahl/Lindström. I en artikel från Vi i Villa har man lyft frågan och gått in i djupet på när trägolv är värda att renovera. De skriver även om hur en ska göra för att lyckas men om du är ovan vid renoveringsarbete kan det vara till din fördel att ta hjälp av någon som kan.

Ett annat hus som renoverats och verkligen inspirerar hittar du här. Det är Marie Olssons Nylander som har fixat till huset som ligger i Höganäs hamn. Marie arbetar som stylist varpå det självklart har fallit sig naturligt att styla och designa sina egna hus. Självklart någonting som hennes familj bör vara mycket tacksamma för.


Bra film om golvläggning.