Fixa till landstället & njut av sommaren

Fixa till landstället & njut av sommaren

Högt uppe på en bergknalle ligger nyfunkishuset i svart och vitt. Det är svårt att föreställa sig att det under det eleganta skalet döljer sig en vanlig sommarstuga från början på 1960-talet.

 Så står det inledningsvis i en artikel från Göteborgs Posten med rubriken ”Från röd stuga till nyfunkishus” och vidare skriver man hur det gick till, när de rustade upp stugan. Det är en mycket intressant artikel, speciellt nu i dessa tider då många väljer att förnya sina sommarstugor för att bo i de på heltid. Om du är en av de som planerar att göra det är denna artikel verkligen att rekommendera för inspiration. Man ska dock komma ihåg att det inte alltid krävs lika mycket arbete för att få till ett mer modernt sommarställe, ibland kan det räcka med att byta ut fönsterna. Det är faktiskt de första tipset vi ger om du vill ha ett mer modernt hem eftersom man då kan få varmare. Många gamla fönster är nämligen dåligt tätade, vilket gör att det lätt blir kallt i gamla hem. Du kan enkelt ta hjälp för ett fönsterbyte med fonsterexperterna.se.
Sen är det klart att alla inte har möjlgihet att renovera – eller ens köpa ett hem eller en sommarstuga. De bör dock ta sig ut ändå, när vädret är som det är idag – det mår man bättre av. I en artikel från Expressen här har man listat 10 härliga öar i Stockholms skärgård med det lilla extra. De tre öarna som hamnar högst är:
  1. Sandhamn: En elegant ö som verkligen är underbar att besöka. Ta en glass eller ett glas vin eller en öl, slå dig ner på en klippa och njut av värmen. Bäst mat får du om du äter på Sands Hotells Dykarbar. Den är mycket uppskattad.
  2. Utö: En klassiskt öl som fungerar allt från partygänget till familjen. På värdshuset kan du bo fint i stugor men du kan även bo på campingen i tält.
  3. Grinda: Är du livsnjutare är Grinda den ö du ska spendera dina timmar på. Här kan du bo i ett värdshus i Jugenstil från 1902, vilket är en mycket fin upplevelse.

Bra tips hittar du även här i denna artikel från Dagens Nyheter.

Solnedgång segelbåt

 

En idé kan även vara att ta sig ut med båt, för att njuta av sommaren.