Hur får man en fin trädgård?

Hur får man en fin trädgård?

De flesta har nog säkert spanat in grannens gröna gräs och deras friska växter och undrat vad de själva gör för fel. Kanske har man till och med varit på gränsen till att ge upp och helt enkelt bygga en altan över hela trädgården för att slippa allt jobb? Det är ingen som klandrar dig, men det är såklart sista utvägen och det finns bättre alternativ.

 

Om du vill få till en riktigt snygg trädgård kan bra idé vara att anlita någon som hjälper dig att förgylla trädgården. Du kan till exempel anlita en populär trädgårdsarkitekt i region Stockholm för professionell rådgivning, skiss och anläggning. Du slipper då att göra allt hårt jobb, utan kan få se trädgården växa fram framför dina ögon. Sedan finns det såklart saker du bör ta med i planeringen inför trädgården.

 

Till att börja med kan det vara planera hur du vill att de ska se ut. Allt blir enklare när du har en vision, både för dig själv och för trädgårdsarkitekten. Det är helt okej att snegla över på grannens trädgård eller bläddra bland trädgårdar online för att få hum om hur du 

vill ha det.

Gräset är grönare på andra sidan

Det är inte alltid så lätt att få till en snygg trädgård. Kunskap, tid samt en dos kärlek kan behövas för att du ska få till en trädgård som är frisk och kry. Det gäller därtill att ta bort ogräs och ohyra, samt se till att olika djur inte äter av dina träd eller växter.

Tips för en finare trädgård

Nedan följer tips för en finare trädgård:

 

  • Hitta ett tema – Det kan vara bra att ha en röd tråd i din trädgård för att det inte ska bli virrigt. Utgå från färger och former, men plantera även rätt växter på rätt ställe för att det ska bli mer ordnat och få ett bättre helhetsintryck.
  • Storlek – Storleken spelar roll i de flesta fall. För mycket saker och växter i en liten trädgård gör att det kan kännas trångt och överdådigt. Satsa istället på det mer minimala.
  • Lägg ner tid – Rom byggdes inte på en dag. Det tar tid att få till en fin trädgård och det går bra att låta det göra det. Lägg hellre ner din tid, energi och passion i trädgården så kommer du snart få till det.