Inför överlämning av sommarstuga kring Linköping

Inför överlämning av sommarstuga kring Linköping

För dig som nyligen har sålt, eller planerar att sälja, din sommarstuga så finns det vissa saker att tänka på. Se till så att du har gått genom allting innan det är dags att ge över nycklarna till stugans nya ägare, så att allt blir så bra som möjligt. Vissa saker kan du lösa själv, medan det för vissa saker snarare kan vara bäst att ta in hjälp utifrån från experter på området.

Innan du lämnar över nycklarna så är det så klart viktigt att stugan är städad och ren och är i fint skick. Då är det lämpligt att boka hjälp från en städfirma som kan se till så att det är garanterat rent – för dig som har stuga i eller i närheten av Linköping så kan exempelvis företaget deluxia.se vara ett bra alternativ, oavsett om det gäller privat eller för ditt företag – och det behöver inte vara dyrt att ta in hjälp. Tvärtom kan det löna sig – om inte den nya ägaren är nöjd så kan de kräva att du betalar dem för det, så det är bäst att ordna ordentlig flyttstädning.

Andra saker att tänka på

  • Se till så att du har tillräckligt med tid till att flytta ut dina egna möbler och tillhörigheter från stugan. Det är lätt att underskatta vilken procedur det är, och att inte inse hur många saker du har samlat på dig. Det är varken roligt eller lätt att behöva skynda ner saker i flyttlådor i sista minuten, så se till att du tar dig tid åt att göra det här tidigt i processen.
  • Fundera över vilka saker du behöver behålla – det är lättare att ha färre saker med dig när du flyttar, så tänk efter om du verkligen behöver eller vill ha kvar allt. Sådant som är helt och fint kan ges bort till vänner eller välgörenhet, medan annat kan slängas.
  • Ta foton av stugan efter att du har flyttat ut alla möbler och efter att städningen är gjord, som dokumenterar hur det ser ut. Detta kan vara viktigt för att bevisa att du har lämnat den i ett bra och städat skick ifall den nya ägaren skulle bestrida att en bra flyttstädning har genomförts eller skulle påstå att det finns dolda felaktigheter.