Inte dyrt att bygga eget hus

Inte dyrt att bygga eget hus

Att bygga ett eget hus är för många en dröm som kanske inte kommer införlivas. Det beror kanske på att de inte tar tag i saken och samlar research. Ett Attefallshus är beboeligt, och kostar inte mycket att köpa. Du kan dessutom göra mycket av jobbet själv! Kanske skulle en sådan tendens utmana bostadsbristen i storstadsregionerna.

Visst är boende till för alla, även för de som har låg kreditstatus. Många storbanker tar inte hänsyn till mänskliga faktorn, men som tidigare nämnts i ett inlägg finns det alternativa banker som godkänner lån trots betalningsanmärkningar. Det positiva är att du inte behöver ta ett lika stort lån som om du skulle vilja köpa en lägenhet i en storstadsregion.

Några som utmanar bostadsbristen är föreningen Mitt tak som syftar till att informera allmänheten, främst nyanlända, om hur man letar bostad i Sverige. De konstaterar att det är svårt för dem att beviljas lån, halkar långt efter i kötiderna och inte har etablerat ett kontaktnät. Många svenskar kan nog själva känna igen sig i den situationen. De menar också att ett Attefallshus kan gå att hyra ut, både för att tjäna en liten extra peng i månaden men också för att lätta på trycket på bostadsmarknaden.

Fler borde fundera över sin möjlighet att ta sig bort från storstadsregionerna. Det är inte bara boendet som är dyrt, även matpriserna är högre. På landsbygden har du frisk luft och livet blir enklare, och faktiskt även billigare. Varför inte gå ihop ett gäng och köpa en tomt som ni bygger ett hus på? Drömmen är mycket närmre än vad många vågar tro!