Landsbygdens folk och framtid

Landsbygdens folk och framtid

Ser man till Sverige så är det ett mycket avlångt land  med mycket vatten, skog och kärlek per kvadratmeter. Ändå kan det kännas som att alla vill söka sig till de större städerna och vända landsbygden ryggen.

4292600-fonsterbordFör att man ska känna att man lever i ett levande land kan man inte låta städer självdö. Detta lika lite som att man inte låter några av sina egna kroppsdelar dö. Vi måste alla hjälpas åt med att blåsa det bästa liv genom alla Sveriges städer och kanske få människor att ändra sin syn om hur det är att leva i en stad som ha mindre än 20 000 invånare.

Att fokusera på den ljusa delen

I en bra debattartikel går det att läsa om hur vi allt för ofta väljer att fokusera mycket negativt på landsbygden när den tas upp och att man gärna väljer att placera in den i samma fack som skolan och omsorg och lyfta fram hur knapert de olika kommunerna har det. Vad man borde göra är att lyfta fram det vackra och locka. Locka med det idylliska som så många storstadsbor söker och vill försöka få in i sina små lägenheter i stan.

Vad man börjar se är att allt fler verkar vill ha något annat att sträva mot nu är en karriär, att man väljer att hitta en balans och att lyfta upp tid mer än att lyfta upp pengar. Denna nya trend kan leda till att man nu börjar lämna de stora dammiga städerna och söker sig utåt. Vi kommer att skratta åt de skyhöga bostadspriserna i framtiden och alla som säljer nu kommer vara mycket tacksamma.

Den lantliga inredningtrenden

Vad som är häftigt med landsbygden om man vill få ett hem att trivas i och att inte få för mycket skillnad på en gång är att inreda lantligt men med en modern twist med inredningen. Då får man det bästa av två världar och ett hem av hög kvalitet. Exempelvis ger www.persiennkompaniet.se skydd från solen och skapar en vacker känsla i hemmet på ett mycket modernt sätt. Så vad man ska tänka på är att lägga vid på lantliga detaljer och blanda gammalt och nytt. Tidningen lantliv ger bra artiklar för att få rätt känsla och ELLE Interiör gör en aldrig besviken.