Många fördelar med luftvärmepump i stugan

Många fördelar med luftvärmepump i stugan

En luftvärmepump är enkel att installera och relativt billig att införskaffa. Dess egenskaper gör den dessutom till ett utmärkt alternativ för att sörja för uppvärmningen av stugan. Du kan till exempel ställa in den för att både värma upp och kyla ner.

En luftvärmepump är ett av de bästa sätten för att sköta uppvärmningen i stugan. Luftvärmepumpen har nämligen ett antal praktiska fördelar som gör det till ett perfekt alternativ för just fritidshus. På https://nkve.se/luft-luft/daikin hittar du information om luftvärmepumpar som är mycket väl anpassad för nordiskt klimat. Här kan du läsa vidare om luftvärmepumpens fördelar.

Luftvärmepumpar – ett populärt uppvärmningsalternativ

Luftvärmepumparna exploderade i popularitet för drygt tio år sedan. Många villaägare såg då luftvärmepumpen som en bra ersättning för direktverkande el eller oljepannor. Sedan följde en period då populariteten avtog. Idag har luftvärmepumparna än en gång börjat bli populära, inte minst på basis av att de är ett bra alternativ för just stugor och fritidshus.

Luftvärmepumpar fungerar på så sätt att de hämtar värme i utomhusluften och sedan sprider den in i huset. Beroende på hur stor din stuga är kan du behöva fler än en värmepump. Men med tanke på hur små stugor oftast är räcker det i de flesta fall med en värmepump.

Spara pengar på elförbrukningen

Svenska Dagbladet tar i en artikel upp olika tips på vad du ska tänka på när du införskaffar en värmepump. Ett av de viktigaste råden, menar Anne-Lee Bertenstam som är expert på luftvärmepumpar, är att du satsar på något märke som är känt i Sverige. Som exempelvis Daikin. Risken med att köpa okända märken menar hon först och främst består i att många importerade märken inte är anpassade för Sveriges klimat. När du väl införskaffat en pump och ska montera den på huset bör du välja ett läge där den är så fristående som möjligt, detta för att den ska kunna suga in så mycket luft som möjligt.

Fördelarna med luftvärmepump sammanfattade:

  • En luftvärmepump kan producera både varm- och kalluft.
    Luftvärmepumpar är enkla att installera – hela jobbet vanligtvis färdigt på en eftermiddag.
    Du kan få både kalluft och varmluft med en luftvärmepump – det sistnämnda är förstås väldigt bra vid värmeböljor.