Många unga vill bo på landet

Många unga vill bo på landet

Ett hus på landet är mångas dröm och faktum är att speciellt unga har en dragning till landsbygden. Hela en av tre ungdomar vill bo på landet och denna önskan kan gå i uppfyllelse om man så vill. Läs våra tips inför flytten!

84798-cows-in-a-pasture

Var tredje person i åldrarna 15 till 24 år vill bo på landet eller i en mindre stad, rapporterar Värmlands folkblad. En undersökning som Ungdomsbarometern gjort på uppdrag av Jordbruksverket visar detta. Enligt undersökningen påverkar saker som personlighetstyp mer var man vill bo än hur ens uppväxt sett ut. Enligt dem själva är de som vill bo på landet blyga, lugna och händiga. Tjejer är mer positiva till att bo på landet än vad killar är. Inställningen ökar även med åldern och bland kvinnor mellan 20 och 24 år vill 43 procent bo på landsbygden. Den bild som de flesta har av att ”alla vill bo i stan”, stämmer alltså inte.

Packa smart

Är man en av dem som bor i stan men hellre vill bo ute på landsbygden, är det bara att börja leta boende där man vill slå sig till ro. Det finns dock en del saker man bör tänka på när man flyttar. Först och främst kan det vara bra att få hjälp med flyttransport och städning av några som verkligen har erfarenhet av flytt. Man kan till exempel anlita de på vikingflytt.se. För att underlätta för sig själv och de som ska flytta ens saker, är det viktigt att man packar smart. Man kan börja med att skriva listor på vad som behöver göras, rum för rum. När man packar kan man passa på att rensa bort det man inte har någon användning för eller som man inte vill ha. Det gäller även att packa i god tid och det man inte behöver de sista dagarna kan packas flera veckor i förväg, tipsar Göteborgs-Posten.

Glöm inte småsakerna

När alla saker är utflyttade och man ska lämna bostaden, är det viktigt att ha den som flyttar in i ens gamla bostad i åtanke. Tänk på att den som flyttar in vill ha saker som bruksanvisningar, nycklar och all nödvändig information. Det är väldigt bra om man kan informera den nya boende om saker som krångliga spisknappar, glapp och konstiga ljud. Läs mer.