Piffa upp sommarstugan

Piffa upp sommarstugan

En del av den svenska idyllen är de små röda stugorna med vita knutar som vi kallar våra landställen – men om man inte sköter om sitt torp ordentligt så kommer det tillslut att förfalla. Men det finns en hel del smarta knep för att hålla stugan fräsch och i gott skick längre.

Odling trädgård MINDREÄr det något som verkligen klassas som något typiskt svenskt så är det att ha en liten röd stuga på landet där man spenderar sina somrar. Men något som vi däremot är väldigt dåliga på så är det att hålla våra sommarhus i gott skick och det är lätt att vi låter den förr så välskötta trädgården växa igen– men det är enkelt att liva upp även det mest förfallna och övervuxna torpet om man bara vill. Till exempel är det viktigt att se till så att det inte är några allvarliga skador i hemmet, för de måste man åtgärda på rätt sätt, och när man gjort detta är det dags att ge hela stugan ett ansiktslyft.

Fräscha upp torpet

Att fräscha upp sommartorpet kan för många kännas som något jobbigt, men vanligtvis räcker det med lite ny målarfärg på inre- och ytterväggar och några billiga trädgårdsmöbler i trädgården för att stugan ska kännas som ny igen. På till exempel tidningen Sköna hems hemsida finns mängder av bra artiklar att hämta inspiration ifrån och om man vill ägna lite extra tid åt sin trädgård finns liknande tidningar i den genren också att inspireras av. Men ett smart tips för alla sommarälskande stugägare är att ordna fram en egen lite gryddodling i anslutning till torpet för att verkligen få till den där speciella landsbyggdskänslan. I GP tipsar man till exempel om att sätta bland annat Kryddtagetes vilken smakar citron samtidigt som den är väldigt vacker att se på – dessutom är detta en växt som lockar till sig fjärilar och det skapar ju en myskänsla som inget annat. Men om man verkligen vill hitta bra inspiration med vad man kan göra i sin trädgård så finns det bara ett ställe som man kan vända sig till, nämligen Trädgårdsmässan. I år var temat ekologisk odling och det var mängder av spännande utställningar och montrar att bita tänderna i, skriver SvD.