Så fixar du mysig inredning i sommarstugan

Så fixar du mysig inredning i sommarstugan

Om du är ute efter en hemtrevlig, mysig och lantlig inredning i sommarstugan kan bland annat textiler göra mycket för helheten. Eftersom sommarstugor i allmänhet inte är så stora kan det kännas extra mysigt att ha en röd tråd som går igenom hela stugan, exempelvis med liknande textiler, mönster eller färger.

Nordisktextil.se hittar du en uppsjö av olika textiler som du kan använda till såväl gardiner som kuddar och omklädnad av stolar. På så sätt kan du göra sommarstugan extra personlig och sätta din egen prägel genom att själv sy upp dessa inredningsdetaljer. Därutöver kan du även hitta markisväv på metervara, så att du fortfarande kan njuta av skuggan när det blir dags att byta ut den gamla.

Skapa en lantlig atmosfär

Om du är ute efter den lantliga stilen kan det vara bra att välja inredning som känns traditionell, fräsch och samtidigt lite romantisk. Men du kan även välja en mer modern lantlig stil i stugan. Fräschheten av stilen får du fram genom ljusa färger, och oavsett vilka färger du väljer så bör du vara försiktig med skarpa färger som sticker ut mycket. I en lantlig inredningsstil kan du visst använda dig av flera olika färger, men du kan hämta inspiration från inredningstidningar eller andras hem för att se vilka färger som smälter ihop bra. En lantlig inredning passar naturligt in i sommarstugan, och då finns det fortfarande många textiler som kan lämpa sig för den stilen. Något som kan förknippas med den lantliga stilen är vita skira tyger med spetsdetaljer, som passar bra både på gardiner och kuddar. Även enklare men vackra motiv som blommor kan passa bra. För ett kök i lantlig stil kan en gammaldags kökssoffa med en dyna med fin textil eller kuddar göra det extra charmigt. I köket kan du få en röd tråd genom att köpa tyg som du kan använda till både gardiner, stolsdynor eller kuddar i kökssoffan.

Sommarstugan är mer än bara stugan, så planera trädgården med omsorg så att du vill spendera mycket tid även utomhus.