Så lyckas du med bostadsköp utomlands

Så lyckas du med bostadsköp utomlands

Det är fantastiskt att ha ett sommarställe utomlands att åka till när det är grått och trist i Sverige. Men i andra länder är det andra lagar och regler som gäller. För att köpet ska bli bra är det viktigt att ha koll på alla juridiska saker.

Att köpa ett sommarställe utomlands kan vara en god investering ur flera avseenden. Det är en bra idé att kontakta en mäklare som är bekant med marknaden innan du köper en bostad utomlanda, läs mer på Skandiamäklarna utland om du vill få bra hjälp. Det är lite krångligare att köpa en bostad utomlands än vad det är i Sverige. Det är olika lagar i olika länder och det gäller att ha koll på sådant men också skatter och avgifter innan du köper. Det finns bra svenska mäklare som säljer bostäder i exempelvis Spanien och Portugal. En svensk mäklare vet vad som gäller och hur du lyckas med köpet av ditt sommarställe. En fördel med en svensk mäklare är att ni talar samma språk och risken att det ska bli några missförstånd är därmed liten.

Gör bra research innan du slår till

Innan du köper något ska du fundera över vad du vill ha för sommarställe och i vilket land. Det är en stor affär att köpa bostad utomlands, det är viktigt att det blir rätt. Tänk på sådant som hur lång tid det tar att resa till ditt nya sommarställe och hur mycket själva resan kostar. Du vill kunna åka till ditt nya ställe ofta för att nyttja det och då är det en fördel om det inte är för långt eller för dyrt att resa dit. Gör research i förväg på olika ställen du är intresserad av. Det kan vara en fördel att åka ner till olika platser och lära känna omgivningarna innan du köper något.