Saker till sommarstugan

Saker till sommarstugan

Snart är det sommar och sol och svenskarna flyr till sina sommarstugor. Men det gäller att inte åka dit ut tomhänt för kanske har du inte livsmedelsaffärer och trädgårdshandlare nära inpå knuten. Vad ska du då ta med dig?

När det är vår är det ofta dags att rensa i trädgården och nere vid båthuset. Löv ska brännas, kvistar ska ner i komposten och blommor ska sättas i rabatterna. Om du inte har tillräckligt med trädgårdsredskap ute på landet är det värt att köpa några och ta med dig dit. Du hittar många av dem på Gardenstore.se till bra priser.

Livet på landet

Lyxa till det lite ute vid sommarstugan eller nere på bryggan. Landet ska vara en avkopplande plats och ett ställe där du hämtar energi. Varför inte köpa en stor platspool att blåsa upp på tomten, en uppblåsbar gästmadrass när ni har fest eller nya trädgårdsgrupper och möbler?

Sätt dit spaljéer och vägghängda krukor för att göra det lite extra snyggt på terrassen?

Tänk bortom balkonglådorna och de stora krukorna och använd dig av riktigt stora blomsterlådor, spaljéer, klätterväxter, eller varför inte en hel pergola? Trimma inte för mycket, den vildvuxna känslan är charmig.

Byggprojekt på g?

Är det nybygge eller tillbyggnad på gång? Det brukar det vara i en sommarstuga så se till att du har virke och såg samt resten av redskapen med dig. Om du bor långt ut på landet eller har stuga vid havet kan det vara långt till närmaste butik så det bästa är om du tar med dig så mycket som möjligt. Se även till att du är utrustad med arbetskläder och skydd för ansiktet när du sågar och slipar.