Stressa av i stugan

Stressa av i stugan

Sommarstugan. Platsen som är sinnebilden för lugn och ro, för avkoppling och vila, njutning och bad. Men stressen kan finnas där ändå. Hur ska man hantera den?

I Härnösand anlita det yogalärare till arbetsplatserna, lärare är frekventa kunder, stressade och slutkörda. Att lära sig teknikerna medför att man kan utföra yoga själv, när man vill. En stunds meditation och fokus på andningen hjälper nämligen väldigt långt. Kanske har du en återkommande migrän som sliter på hälsan, stelhet eller smärta – då hjälper ibland yogan att lösa upp stressen som orsakar det dåliga. Yoga är så flexibelt att du kan göra det varsomhelst, varför inte i sommarstugan i sommar?

Ett annat sätt att slappna av på, om till exempel inte yoga tilltalar dig, är att bada i bubbel- och massagebadkar, något som är enkelt att utrusta hus och stuga med via badspecialisten.se.

86700-ogletjarnsberget-hoga-kustenI Svd publicerades det nyligen en artikel om hur du bäst undviker stressen på semestern. Att inte planera hela ledigheten är en sak att tänka kring, att även ge sig tillåtelse att vara spontan är viktigt. Ett annat tips är att faktiskt invänta semesterkänslan, lugnet, som kommer efter ett par dagar. I stugmiljö eller inte är det bra att koppla bort sociala medier, inte vara tillgänglig hela tiden och verkligen ladda batterierna med att våga göra absolut ingenting:

– Det är bra hitta en balans mellan att planera sin semester och att vara spontan. Vissa saker måste planeras, men allt för mycket planerande kan vara stressande

Tips och råd inför stugköp

Ifall du planerar att köpa en sommarstuga i sommar, för lite extra lugn i ledigheten, är det viktiga att tänka på vissa saker. Om du ska köpa en stuga i behov av renovering till exempel, om du har överflödiga möbler hemma som du kan möblera stugan med är en annan tanke du kan ägna lite tid åt. Slutligen bör du fundera på om stugan ska ligga nära eller långt bort hemifrån. Förhoppningsvis kan du njuta av stuglivet i många år, stressa av i hängmattan och njuta av en kopp nykokt kaffe varje morgon. Mer tips och råd kan du hitta här.