Ta cykeln i sommar

Ta cykeln i sommar

I sommar är cykeln mångas bästa vän. Att cykla till affären eller till och med på semester är nämligen både roligt, givande och smidigt. En cykel på landstället är alltså en riktigt smart investering.

109147-retro-bike-detail

Nu satsar många kommuner på att locka sina invånare till att ta cykeln i sommar. Här kan man läsa om att bland annat Sjöbo i Skåne satsar på allt från cykelorientering, till gratis hjälmar och flera nya cykelvägar. Med denna satsning hoppas de på att kunna få folk att ta cykeln när de ska någonstans istället för att ta bilen. Den här kommunen är långt ifrån den enda som gör något sådant här och en del erbjuder till och med sina invånare att helt gratis låna cyklar.

Köp en cykel

Sommaren är ett bra tillfälle att satsa på cykeln för alla som både vill ha motion och frisk luft. När vädret är bra är det nämligen riktigt härligt att hoja ner till affären eller till badstället. Framförallt är det riktigt bra med en cykel för den som bor på landet eller är på sitt landställe, där det kanske inte finns så bra kommunikationer. Där finns det oftast heller inte möjlighet att låna en cykel. Det finns massvis med återförsäljare som har cyklar till bra priser. Köp din cykel på Cykloteket.se eller liknande.

Semestra med cykeln

Faktiskt så kan cykeln vara mer än ett färdmedel för den som vill ta sig från hemmet till affären i sommar. Den kan också vara det färdmedel som används för att ta sig på semester någonstans. I Expressen kan man läsa att det blivit populärt att ta cykeln runt exempelvis Göta kanal på sommaren. Många arrangörer erbjuder cykel-paket som den som känner för både motion och billig transport på semestern kan använda sig av.