Tips för att inreda det lilla torpet

Tips för att inreda det lilla torpet

Planerar du att inreda ett litet torp att spendera sommaren i? Då finns det en hel del knep du kan ta till för att maximera ytorna på bästa sätt – här är alla tips.

Få platser är lika idylliska som ett litet torp på landet, men visst kan dessa vara lite besvärliga att bo i då torp ofta består av ett allrum i kombination med en liten kokvrå. Som tur är finns en hel del knep att ta till för att maximera ytan. Till exempel kn det vara praktiskt att ställa dit Bäddsofflagrets sängskåp i stället för en säng och tänk efter om det verkligen är nödvändigt att ha ett fullskaligt kök eller vardagsrum. Kanske räcker det med att införskaffa en ordentlig utemöbelgrupp att ha på tomten i stället för att ha det inomhus? Du kan även ta en till på Bäddsoffalagrets olika bäddsoffor, dessa kommer i flera utföranden och storlekar vilket betyder att du kan få fram fler sovplatser till natten men som under dagen används som något helt annat. Det är till exempel något som ofta lyfts fram i bostadsannonser där bostaden är väldigt liten, ibland mindre än vad ett torp är.

Enkla inredningstips

Något som man ska tänka på när det är dags att inreda på torpet är att tänka både yteffektivt och kostnadseffektivt. Ett torp där du endast spenderar sommaren kanske inte behöver de allra lyxigaste inredningsdetaljerna utan i stället bör vara mer praktiskt. Något som till exempel Sköna hem tipsar om är att utnyttja hörnen i rummet, sätt upp hyllor med plats för smart förvaring och undvik ”döda” utrymmen som inte används till något praktiskt. Du behöver heller inte satsa fullt ut på att bara inreda inomhus. Om det finns möjlighet kan det vara en god idé att bygga en lite altan eller plats för fika utanför torpet och där kan du inreda med massor av mysiga inredningsdetaljer – som du sedan bara ställer in i torpet när du åker därifrån och låter vara utomhus resten av tiden du är där.